top of page

Svenska Skolan i Montréal

Välkommen till Svenska skolan i Montréal!
Vår skola är dedikerad till att erbjuda en berikande kompletterande svenskundervisning för barn och ungdomar i åldrarna fem till nitton år. Vårt mål är att inte bara fördjupa elevernas kunskaper i det svenska språket, utan även att utforska den svenska kulturen och stärka deras koppling till sin svenska identitet.

Vårt Uppdrag
Våra erfarna pedagoger strävar efter att skapa en positiv inlärningsmiljö där barnen kan trivas och växa. Vi delar in eleverna i små grupper efter ålder och språkförkunskaper för att skräddarsy undervisningen efter varje individ. De yngsta eleverna får lära sig genom lekfulla aktiviteter, sagoläsning och utomhuslek, medan de äldre barnen och ungdomarna får en mer djupgående förståelse för det svenska språket och dess nyanser.

Aktiviteter och Resurser
Vi sätter stort fokus på interaktiva och engagerande lärande. Varje vecka utforskar vi ett nytt tema som är anpassat efter elevernas åldrar och intressen. Vår undervisning äger rum varannan lördag under fyra timmar och tar plats i våra trivsamma och ljusa lektionssalar på Ericsson, i Ville Saint-Laurent. Här hittar du även vårt rika "mobila" bibliotek, som rymmer allt från tidlösa klassiker till nyligen utgivna böcker samt en mängd svenska tidningar.

Föräldraengagemang och Gemenskap
Vi tror på samarbete mellan skolan och föräldrarna. Svenska är inte bara ett ämne vi undervisar i skolan; det är också en levande del av hemmet. Därför är det viktigt att minst en av föräldrarna har svenskt medborgarskap. Vi välkomnar även föräldrar att engagera sig och vara en del av vårt gemensamma lärande. Tillsammans bygger vi en stark samhörighet och en stöttande atmosfär för våra 
elever.

Anmäl Er Nu!
Svenska skolan i Montréal strävar efter att vara en plats där barn och ungdomar kan utvecklas, lära sig och känna stolthet över sin svenska identitet. Om du vill ge dina barn möjligheten att fördjupa sina språkkunskaper och utforska svensk kultur tillsammans med andra likasinnade, är du hjärtligt välkommen att anmäla dem till vår skola.

Tillsammans bygger vi en framtid där svenska språket och kulturen lever vidare och blomstrar. Vi ser fram emot att välkomna dig och dina barn till Svenska skolan i Montréal!

skolbild.jpg
Svenska Skolan

Kontakta oss

Vill Du komma i kontakt med Svenska skolan så kan du kontakta oss via formuläret här på sidan, våran e-postadress här under eller ringa till Mikaela Tolf via telefonnumret under.

438 878-8184

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Svenska Skolan Kontakt
bottom of page